demo webshop
Nederlands English Deutsch Fran�ais Italiano Čeština РУССКИЙ
Zwethlaan 18, 2675 LB Honselersdijk • +31 (0)174-630615 • info@mdk.nl • skype: sales.mdk
+ Menu

Over MDK

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO
Het personeel van MDK kan op diverse manieren gebruik maken van opleidingsmogelijkheden. Bij het inkoopproces houden wij meer en meer rekening met duurzaam geproduceerde producten, grondstoffen en materialen. Bedrijfstechnisch maken wij gebruik van rookgasreinigers en een recirculatiesysteem voor het water, duurzaam substraat en geïntegreerde bestrijding. Verder scheiden wij het bedrijfsafval zo veel als mogelijk.
Voor MDK Flowers & Greens is duurzaamheid altijd al een erg belangrijk onderwerp geweest, vooral ook in Ghana. Onze visie die wij hebben vanaf dat we hier zijn begonnen is marktleider te worden in Ghana, wat betreft producten en commercialisatie van tropische bloemen en snijgroen. Dit proberen wij te realiseren door het gebruik van duurzame processen en een uitzonderlijke kwaliteit en service te bieden aan onze klanten. Vandaag de dag duurzaamheid voor MDK Flowers & Greens betekent; het versterken van de markt, het inspireren van de sector, iets teruggeven aan het land en boven alles een vaste keuze zijn voor onze klanten.MDK ondersteunt bovendien het project Stepping Stones, www.steppingstonesforafrica.org.

Transport
Voor het vliegtransport van de producten uit Ghana maken wij gebruik van de diensten van KLM, de luchtvaartmaatschappij die volledig CO2 neutraal vliegt.

School & Educatiehttp://www.mdk.nl/upload/file_uploads/files/school%20ghana.jpg
MDK Flowers & Greens geeft de werknemers in Ghana de mogelijkheid cursussen te volgen, zoals landbouwtraining, taallessen, eerste hulp training en computercursussen. Daarnaast bieden wij elk jaar een uitwisselingsprogramma aan een aantal van onze werknemers en krijgen ze de mogelijkheid een training te volgen op onze kwekerij in Nederland, Honselersdijk. Ook ondersteunt MDK Flowers & Greens de lokale scholen en de universiteit van Ghana.

Eten & Drinken
Voor ons is het erg belangrijk dat onze werknemers een dagelijkse gezonde maaltijd krijgen. Hiervoor werken wij samen met een lokaal bedrijf die maaltijden voor de gehele staf bereiden. Wij bieden dit geheel kosteloos aan onze werknemers en zorgen er dus voor dat onze werknemers genoeg energie hebben om hun taken uit te voeren. Daarnaast voorkomen we ook een groot deel aan ziekteverzuim door goede voeding en drinken.

Gezondheidszorg
Voor het gehele bedrijf hebben wij een gezondheidsprogramma ontwikkeld. Voor medische hulp van onze werknemers werken wij samen met een lokaal ziekenhuis. Hier kunnen werknemers van MDK Flowers & Greens Ghana altijd en gratis terecht bij medische problemen.

'Outgrowers' project
Met ons ‘outgrowers project’ programma probeert MDK Flowers & Greens lokale boeren te helpen met onze kennis. We helpen ze daarbij ook bij verschillende activiteiten om de Ghanese zakelijke economie te bevorderen.

 
Webshop Specials